(شامی پوک) یکی از خوشمزهترین غذاهای محلی گیلان است که همانقدر که به سرعت تهیه میشود همانقدر هم مجلسی و لذیذ و خوشمزه است
مطلب نیو – طرز تهیه شامی پوک گیلانی و نکات ویژه که سبب میشود یک شامی پوک گیلانی یا رشتی مجلسی و خوشمزه درست کنید را در ادامه ببینید.
مواد لازم برای تهیه(شامی پوک)
۱-گوشت گوسفند بدون چربی: ۵۰۰ گرم
۲-لپه: ۵۰۰ گرم
۳-فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم
۴-پیاز: ۱ عدد متوسط
۵-آب: به مقدار کافی
۶-تخم مرغ: ۴ عدد درشت
۷-زعفران دم کشیده: یک قاشق غذاخوری
۸-روغن مایع: به مقدار لازم
طرز پخت (شامی پوک)
ابتدا لپهها را خیس کنید.بعد از چند ساعت خیس خوردن لپهها، آنها را بپزید. لپهها باید خوب پخته شوند و بعد از پخت آبکش کنید. گوشت را هم بعد از شستن، با پیاز و ادویه بپزید. میزان آب باید به قدری باشد که در پایان پخت گوشت چیزی از آن باقی نمانده باشد. گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخته شد و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد شود.
سپس گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم خوب مخلوط کنید. سپس تخممرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.
بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید. برای هر عدد شامی پوک گیلانی یا رشتی مقداری از مایه به اندازه یک گردو بردارید، کف دست گرد کنید و با انگشت یک سوارخ وسطش درست کنید. مقداری روغن مایع در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامیها را در ماهیتابه بریزید سرخ کنید. وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید.
نکات مهم درمورد دستور (شامی پوک)
- به هیچ وجه لپه ها و گوشت را باهم نپزید، چون لپه له میشود و گوشت نیم پز باقی میماند.
- برای چسبندگی بیشتر خمیر شامی برای این مقدار مواد یک عدد سیب زمینی پخته را هم میتوانید له کرده و اضافه کنید.
- اگر مایه شامی پوک گیلانی شل بود کمی آرد نخودچی با توجه به مقدار مایه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.