کلیسای وانک یکی از شگفت انگیزترین کلیساهای جهان است که در اصفهان قرار دارد. با تاریخچه و ویژگی های این کلیسا با ما همراه باشید
کلیسای وانک
کلیسای وانک یکی از زیباترین مکان های دیدنی اصفهان است که با معماری بی نظیر و نقاشی های شگفت انگیزش چشم هر بازدید کننده ای را خیره می کند. معماری شگفت انگیز، قدمت طولانی، تاریخچه ای کهن همگی بر ارزش این بنا درطی سالیان سال افزوده است. این کلیسا در بین ارامنه جایگاه بالایی دارد و جز شناخته شده ترین کلیساهای جهان است.
چرا کلیسای وانک منحصر بفرد است؟
کلیسای وانک به عنوان یکی از بزرگترین جاذبههای مذهبی و تاریخی در محله جلفای اصفهان شناخته شده است. کلیسایی که در ابتدا کاربردی مذهبی داشت ولی به مرور زمان بر جاذبه های آن افزوده شد و امروزه به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی و فرهنگی نیز شناخته شده است. اگر چه شکل اولیه آن تا حدود تغییر کرده است ولی همچنان خاص و ویژه جلوه می کند.
این کلیسا کلیسای بزرگترین و معروفترین کلیسای ایران و همینطور کلیسای جامع ارامنه اصفهان می باشد. این مکان مذهبی و فرهنگی در دوره ای از تاریخ جایگاه رویدادهای اجتماعی نیز بود و حتی نخستین چاپخانه با ماشین چاپ در ایران و خاورمیانه در حیاط این کلیسا تاسیس گردید.
تاریخچه کلیسای وانک
کلیسای وانک در محله جلفای اصفهان قرار دارد، جائیکه از دیرباز محل اسکان ارامنه مهاجر در ایران بوده است. در دوران صفویه شاه عباس اول در جنگ با عثمانیها دستور به عقبنشینی ایرانیان داد. در طول مسیر به دستور شاه عباس و برای جلوگیری از پیشروی عثمانیان بخشی از خاک ارمنستان ویران شد.
از آنجایی که بخشی از مردم ارمنستان ممکن بود کشتار دسته جمعی شوند، شاه عباس آنها را با خود به ایران آورد و در نهایت در اصفهان و در منطقه جلفا زمین هایی به آنها اختصاص یافت.
در سال 1655 و بعد از 50 سال و در زمان حکومت شاه عباس دوم، ارامنه شروع به ساخت کلیسای وانک کردند که حدود 10 سال طول کشید. بعد ها نیز ساختمان های جدیدی به آن اضافه گردید.
ویژگی های کلیسای وانک
کلیسای وانک خصوصات خاصی دارد که نظر بازید کنندگان را به خود جلب می کند. معماری بی نظیر، نقاشی های چشمگیر، تابلوهای شگفت انگیز، معماری خاص و منحصربفرد، تندیس های زیبا، حیاط ساده ولی دلنواز برای ثبت ملی شد این اثر کافیست.
راهنمای بازدید
کلیسای وانک در شمال محله جلفا در مرکز شهر اصفهان و در جنوب زایندهرود قرار دارد. این محله از شمال به خیابان نظر، از جنوب به خیابان شریعتی غربی، از شرق به خیابان توحید و از غرب به خیابان حکیم نظامی میرسد.
ساعات بازدید این کلیسا هرروز ز ساعت 8:30 صبح الی 13:30 و 16 الی 18:30 می باشد. لازم به ذکر است در روزهای تعطیل رسمی بهدلیل عزاداری و روز اول نوروز و مناسبت های معروف ارامنه تعطیل می باشد.