طرز تهیه حلیم خانگی سالم و خوشمزه

زمان مطالعه: 3 دقیقه

حلیم به عنوان یکی از غذاهای محبوب در ایران و خاورمیانه محسوب می شوف این غذا در سراسر خاورمیانه در کشورهایی از قبیل ایران،افغانستان،عراق و سوریه پخته می شود

 

 

مطلب نیو – این غذا به لحاظ روش های پخت می‌تواند به اشکال مختلفی در شهرها و کشورهای مختلف انجام شود ولی یکی از معمول ترین روش های پخت حلیم استفاده از گوشت،گندم و بلغور یا جو پخته شده می باشد

معمولاً در دوران قدیم برای پخت حلیم به علت نبودن وسایل آشپزی مرغوب صبر و بردباری و تلاش بسیار به کار گرفته می شد و داشتن صبر و حوصله برای پختن حلیم با کیفیت شاید به ریشه خود کلمه حلیم که به معنای (بردباری) نیز می باشد ارتباط داشته باشد

 

 

غذای حلیم معمولاً به عنوان یک غذای سنتی در ایران در اعیاد مختلف و همچنین در مراسم های مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد و امروزه بسیاری از آشپز ها به عنوان وعده صبحانه این غذای مطبوع را هر روز پخت می کنند و حتی مغازه هایی با نام حلیم پزی در سراسر کشور افتتاح شده است

 

 

 

طرز تهیه حلیم خانگی

شما می توانید از دستور پخت ارائه شده در ادامه جهت پخت یک حلیم خوشمزه برای صبحانه و همچنین در ماه های محرم و رمضان و دیگر مراسم ها استفاده کنید برخی از افراد برای تهیه حلیم از گوشت مرغ نیز استفاده می کنند که البته طعم آن نسبت به گوشت گوسفند یا گوساله می تواند مقداری ضعیف تر باشد

  طرز پخت (جامبو شلز) گرم بسیار خوشمزه و مجلسی + نکات مهم آشپزی

 

مواد لازم 

 

 

 

 

 

 

روش پخت

گندم‌ها را به مدت ۵ یا ۶ ساعت از شب قبل در آب بخیسانید. در گذشته از گندم با پوست برای پختن حلیم استفاده می‌کردند که بعد از پخت گندم باید پوست گندم را جدا می‌کردند اما امروزه گندم‌های آماده و پوست کنده و بسته‌بندی در فروشگاه‌های بزرگ موجود هستند. هر چه گندم‌ها بیشتر خیس بخورند و آب بیشتری جذب کنند در مرحله پخت راحت‌تر می‌پزند. گوشت را به همراه پیازها که هر کدام را به چهار تکه تقسیم کرده‌اید ( پیاز را ریز نکنید چون در مرحله پخت به گوشت می‌چسبد)، کمی زردچوبه و ۶ لیوان آب روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا آرام آرام خوب بپزد و به اصطلاح مغز‌پخت شود. گندم را که از شب قبل خیس کرده‌اید در یک قابلمه جداگانه به همراه یک لیتر آب روی شعله ملایم گاز بپزید.

 

 

زمان لازم برای پخت

حداقل سه ساعت زمان لازم داره تا بپزه.البته گوشت که نیم پز شد نمک رو هم اضافه میکنیم. در حین پخت هم باید هر از گاهی هم بزنیم . اونقدر هم زدن رو ادامه میدیم که وقتی کاملا پخت به شکل پوره در اومده باشه.البته اگر مخلوط کن برقی دارید به راحتی میتونید صاف و یکدستش کنین.

یک قاشق غذا خوری روغن به حلیم می افزاییم و به صورت متداوم آنرا هم می زنیم و حرارت را ملایم می کنیم تا هم آب آن تبخیر شود و هم حلیم منسجم شود. این موضوع نیز حائز اهمیت است که حلیم را نباید بگذاریم کاملا آبش تبخیر شود

  دستور پخت (سوپ شیر و قارچ) ویژه و خوشمزه + ترفند های آشپزی

چون زمانی که حلیم داغ است شاید به نظر خیلی شل باشد اما زمانی که آب آن کاملا تبخیر شود و کمی خنک شود قاعدتا سفت تر می شود. حلیم قوام گرفته را در ظرف سرو می کنیم و با دارچین و شکر تزئین می کنید

 

 

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم حلیم
پروتئین ۶ گرم
چربی ۱۰ گرم
کربوهیدرات ۲۰ گرم
آهن ۱ میلی گرم
کلسیم ۹ میلی گرم

 

 

 

 

 

   

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را از قسمت دیدگاه ها (پایین صفحه) با ما با اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.