طرز تهیه آش آبادانی اصل خوشمزه + ترفند های آشپزی

زمان مطالعه: 4 دقیقه

آش آبادانی به عنوان یکی از غذاهای سنتی و معروف خوزستان به حساب می آید،این آش در فصول سرد سال بسیار پرطرفدار است

 

 

مطلب نیو – آش آبادان به عنوان  غذای سنتی خوزستان و برخی از شهرهای جنوبی کشور همیشه مورد علاقه بسیاری از افراد قرار داشته،این آش به دلیل استفاده از مواد مقوی و همچنین سبزیجات در صبح های سرد پاییز و زمستان در خوزستان و مخصوصا در آبادان درست میشود و طرفداران بسیاری دارد

طعم و مزه بی‌نظیر این آش باعث شده که طرفداران بسیاری در سراسر کشور پیدا کند و در بسیاری از نقاط افراد علاقه مند به پخت این آش در سراسر سال هستند همچنین این آش به عنوان یکی از غذاهای پر طرفدار در ماه مبارک رمضان نیز به حساب می آید و در پخت علاوه بر سبزی و برنج و برخی حبوبات گوشت دنده یا سرسینه گوسفندی یا استفاده از آب قلم به عنوان جایگزین گوشت برای درست کردن این آش مرسوم است

 

 

مواد لازم برای تهیه آش آبادانی

 

 

 

طرز تهیه آش آبادان

ابتدا باید نخود و لوبیا لازم برای تهیه این آش را به مدت محدود ۲۴ ساعت در آب بخیسانیم و باید در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنیم تا هم نخف نخود و لوبیا گرفته شود و همچنین راحت تر پخته شود

برای تهیه آش آبادان می‌توان از گوشت سر سینه گوسفندی و دنده استفاده کرد و به علت این که این گوشت پس از پخته شدن به راحتی به حالت ریشش در می آید حالتی کشدار به این آش میدهد

  دستور پخت (کباب لا پلو سماقی) مجلسی و بسیار لذیذ + نکات ویژه آشپزی

در مرحله بعد برا پخت این آش باید حبوبات خیسانده در آب را آبکش کنیم و سپس و با حرارت ملایم آن را بپزیم و بعد از گذشت یک ساعت و پختن نخود ها و لوبیا سفید گوشت و یک عدد پیاز و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم  

 

گرفتن بوی گوشت

برای گرفتن بوی زهم گوشت نیز پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و نصف آن را داخل گوشت می ریزیم و باقی آن را کنار می گذاریم و تابه ای را روی شعله قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم.

زمانیکه روغن داغ که شد پیاز را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود و دیگر اجازه می دهیم تا طلایی و سرخ شود و داخل بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و مجددا تابه را روی حرارت می گذاریم و زردچوبه داخل همان مقدار روغنی که در تابه مانده است می ریزیم و تفت می دهیم و به گوشت اضافه می کنیم.

عدس را نیز در کاسه ای پر از آب می ریزیم تا هم خیس بخورد و هم نفخ آن از بین برود.پس از گذشت ۱ الی ۱:۳۰ از پخت مواد باید نخودها و لوبیا و گوشت پخته شده باشند پس برنج را می شوییم و ۲ الی ۳ بار آب آن را خالی می کنیم تا تمیز شود

و داخل مواد قابلمه می ریزیم و عدس را نیز در صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و به مواد اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم وهمچنان با حرارت ملایم اجازه می دهیم تا بپزد. 

 

  طرز تهیه آبدوغ خیار (سوپ سرد) خنک و دلچسب + نکات مهم آشپزی

سپس تره، مقداری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به قابلمه بیافزایید (در این حین، گهگاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد).

 مقداری روغن مایع در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود (داغ نشود وگرنه نعنا تلخ و سیاه خواهد شد).

سپس نعناع را به آن اضافه کنید. به محض این که روغن داغ شد، تابه را از روی حرارت بردارید.

یک پیاز دیگر را در تابه حاوی روغن حرارت داده شده تفت دهید تا طلایی شود.

سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و آبِ گوشت کاملاً کشیده شود.

در حین تفت دادن، گوشت را با قاشق چوبی از هم باز کنید.

در پایان، کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و تابه را از روی حرارت بردارید.

پس از پختِ آش ، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گوشت را از قابلمه خارج کنید.

گوشت را ریش ریش کرده و کمی بکوبید و سپس آن را مجدداً به قابلمه برگردانید و هم بزنید.

 

   

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را از قسمت دیدگاه ها (پایین صفحه) با ما با اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.