آب دوغ خیار یک غذای محبوب در فصل گرمامیباشد، که از سالمترین غذاها است و میتواند فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند
مطلب نیو – از جمله غذاهایی که درست کردن درتابستان و گرم شدن هوا بسیار میچسبد آب دوغ خیار است که غیر ایرانیها آن را سوپ سرد ایرانی با سبزیجات معطر مینامند.
مواد لازم جهت تهیه سوپسرد (آبدوغ خیار)
۱-ماست پرچرب (سون): ۲ پیمانه
۲-دوغ نعنا پونه: ۴ پیمانه
۳-خیار متوسط: ۴ عدد
۴-سبزی خشک معطر(نعنا،ریحون،ترخون): ۴ قاشق غذا خوری
۵-گردو خردشده: ۳ قاشق غذا خوری
۶-پودر گل محمدی : ۱ قاشق سوپ خوری
۷-نمک و فلفل سیاه: مقدار لازم
۸-یخ : به مقدار لازم
۹-کشمش پلویی: ۱/۳ پیمانه
۱٠-تربچه خرد شده: ۲عدد
۱۱-پیازچه خرد شده: ۳عدد
طرز تهیه سوپسرد (آبدوغ خیار)
ابتدا ماست را با همزن دستی یا چنگال خوب بزنید تا یکدست شود و کم کم دوغ را اضافه کنید.
خیار ها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید و به مخلوط اضافه کنید.
بقیه مواد (گردو، پیازچه، تربچه) را نیز ریز خورد میکنیم و سپس اضافه میکنیم.
حالا کم کم ادویه ها و سبزی خشک و گل محمدی را اضافه میکنیم.
کشمش را اضافه میکنیم و در نهایت یخ را در ظرف میندازیم تا غذای دلچسب تگری شود.
نوشجان
سایر نکات در مورد دستور سوپسرد (آبدوغ خیار)
- برای سرو آبدوغ خیار،از نون خشک استفاده کنید.
- بنا به سلیقتون میتونید از ماست ترش یا شیرین استفاده کنید.
- توی آبدوغ زیاد یخ نریزین چون با آب شدنشون غذا بی مزه میشه.
- میتونید سبزی خشک ها رو بنا به سلیقتون کم و زیاد کنید اما نعنا و ریحون را حذف نکنید.