لوبیا پلو یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که حتی میتوانید در مهمانیها و دورهمیهای دوستانه آن را در کنار یک کاسه ترشی و سالاد شیرازی سرو کنید و از طعم بینظیرش لذت ببرید
مطلب نیو – لوبیا پلو یکی از قاطی پلو های محبوب ایرانی میباشد که میتوانید هم با گوشت چرخکرده هم تکهای و هم سویا تهیهاش کنید و در هر سه حالت بسیار خوشمزه است.
مواد لازم برای تهیه (لوبیا پلو) سنتی
۱-برنج : ۲ پیمانه
۲-لوبیا سبز: ۲٠٠گرم
۳-پیاز متوسط : ۱ عدد
۴-گوشت چرخ شده : ۲٠٠ گرم
۵-رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذا خوری
۶-زعفران دم کرده : ۳ قاشق غذا خوری
۷-نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز پخت (لوبیا پلو) سنتی
ابتدا پیاز را خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا رنگش طلایی شود. گوشت را به پیاز اضافه کنید و بگذارید با ظعله متوسط خوب پخته شود بعد زرد چوبه و فلفل سیاه و نمک را اضافه میکنیم لوبیاها را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت داده تا رنگ آن عوض شود. آنها را با یکی دو لیوان آب داغ به گوشت و پیاز اضافه کنید و نیم ساعت روی شعله متوسط بگذارید.
۳- وقتی که آب بخار شد رب گوجه را هم اضافه کنید و آن را به مدت 15 دقیقه با حرارت متوسط بپزید تا رب گوجه تغییر رنگ بدهد و خوشرنگ شود . حالا مواد گوشتی لازم برای تهیه لوبیا پلو آماده شد.
برنج را آبکش کنید سپس یک لایه از مواد گوشتی و یک لایه از برنج آبکش شده و زعفران آب زده در قابلمه بریزید ( یا برنج و مواد گوشتی را با هم در قابلمه مخلوط کنید ) سپس لایه بعد را بریزید تا آخرین لایه این کار را ادامه دهید. و آن را به مدت ۳٠ دقیقه روی شعله کم حرارت دهید تا لوبیا پلو دم بکشد.بعد از این مدت غذا آماده سرو است.
سایر نکات درباره دستور (لوبیا پلو) سنتی
- برای پخت لوبیا پلو برنج را زنده بردارید و نگذارید زیاد بجوشد.
- استفاده جدا از زعفران در لابلای برنج است یعنی زعفران را به مواد اضافه نکنید تا عطر آن حفظ شود. برای عطر بیشتر میتوانید از کمی دارچین استفاده کنید.
- برای تهیه این غذا از گوشت تکه ای هم میتوانید استفاده کنید.