درمان دیسک کمر با ورزش های مناسب این عارضه

زمان مطالعه: 6 دقیقه

 

دیسک کمر یکی از عارضه ها و مشکلاتی است که برای برخی از افراد جامعه در اثر افزایش سن یا انجام حرکت نادرست ورزشی یا در اثر انجام کارهای بدنی و حتی در برخی از خانم های باردار ایجاد می گردد.

 

دیسک کمر چیست؟

مهره های کمر انسان به وسیله صفحاتی که از جنس غضروف که دارای انعطاف پذیری هستند جدا میگردند و این صفحات باعث کاهش فشار مهره ها بر یکدیگر می گردد و بیرون زدن یا خارج شدن این صفحه ها از محل اصلی خود باعث ایجاد دیسک کمر میشود در اصل زمانی که دیسک از محل اصلی خود بیرون زده شود با جابجا شده باشد باعث فشار بر روی نخاع می شود و فرد دچار درد در ناحیه کمر می گردد که این درد به صورت یک درد  در پاهای فرد منتشر گردیده و این بیماری به نام دیسک کمر یا فتق دیسک کمری شناخته می شود.

انواع دیسک کمر:

فتق دیسک می‌تواند به دو صورت در ناحیه گردن و همچنین در ناحیه کمر به وجود می آید.

1- فتق دیسک گردن باعث فشار بر نخاع در ناحیه گردن شده و باعث ایجاد درد در گردن بازوها و همچنین نشانه های فرد می‌گردد و علائمی مثل بی حسی و درد یا احساس ضعف در بعضی از قسمتهای گردن ،شانه یا بازو و حتی انگشتان و کف دست ها نیز را شامل می شود.

2- فتق دیسک کمر معمولاً باعث ایجاد درد در قسمت های پایین کمر و باسن ،پا و حتی قسمت هایی از انگشتان پا می گردد و این بیماری هم در صورت فشار بیش از حد دیسک بر نخاع باعث ایجاد درد و سوزش و بی حسی ضعف و یا حتی منجر به لاغر شدن قسمت‌های پایینی کمر و پاها می گردد.

 

 

عوارض دیسک کمر و عمل جراحی:

بیرون زدگی که در دیسک های مهره ها به وجود می آید میتواند باعث ایجاد کمر درد و همچنین بروز دردهای سیاتیکی نیز بشود بعضی از این بیماران که مبتلا به دیسک کمر یا گردن می گردند بر اساس نوع پیشرفته بیماری ممکن است کاندید جراحی باز شوند البته نوع عمل جراحی می‌تواند به دو صورت عمل بسته و باز هم انجام می گیرد

  یک روش ساده برای از بین بردن ویروس کرونا در ۱۵ ثانیه!

 

 

روش های درمانی از طریق ورزش:

علاوه بر جراحی روش های درمانی دیگری برای افرادی که مشکل دیسک کمر و گردن آنها بسیار حاد نمی‌باشد وجود دارد که می‌تواند در کنترل و کاهش فشار دیسک بر نخاع تاثیر مثبتی داشته باشد که در ادامه به این روش ها اشاره می کنیم

 

 

1-پیاده روی :

پیاده روی می تواند تاثیر مثبتی بر دیسک کمر داشته باشد و می تواند نوعی تمرین برای این عارضه به حساب می آید البته پیاده روی نواقص حاصل از دیسک کمر را نمی تواند از بین ببرد اما می تواند یک عامل تسکین دهنده درد برای این بیماری محسوب گردد چون در اثر پیاده روی هورمون اندروفین در بدن آزاد شده و باعث کاهش درد در کمر یا گردن فرد می گردد .همچنین پیاده روی برای افرادی که در معرض ابتلا به دیسک کمر می باشند نیز موثر است .

 

راهکارهایی برای بهبود کمردرد هنگام پیاده روی

سرعت و مدت زمان پیاده روی بستگی به سطح استقامت شما دارد .

  •  پیاده روی را با یک قدم زدن کوتاه 5 الی 10 دقیقه ای آغاز کنید تا کم کم بدن شما گرم شود . همچنین می توانید از تردمیل یا دستگاه الپتیکال بسته به ترجیح خودتان استفاده کنید.
  •  اگر پیاده روی منظم برای شما با کمی درد همراه است ، سعی کنید که در یک استخر کم عمق قدم بزنید.
  •  هنگام پیاده روی همیشه پوزیشن صحیح را به خود بگیرید و ستون فقرات را منحنی نگه دارید . شانه های شما با سرتان باید کاملا ریلکس و آزاد باشند و خم نباشند.

 

 

 

تمرینات پیشنهادی برای کمک به دمان دیسک کمر

این حرکات را به آهستگی و بدون فشار بیش از حد انجام دهید. در حین تمرینات منظم نفس بکشید. باید در حین تمرین، کشش کمی احساس کنید. توجه کنید که به هیچ عنوان نباید علائم درد در حین تمرین افزایش یابند.

  ویدئو آموزشی سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کرونا به زبان فارسی + فیلم

 

1. ورزش مخصوص دیسک کمر : تمرین عضلات عقب ران (همسترینگ)

 

بر روی زمین خوابیده و یکی از پاهای خود را دراز کنید.

عضلات شکمی خود را منقبض کرده و پای دیگر خود را بالا ببرید. از خم شدن پا جلوگیری کنید.

یک حوله یا کمربند را بر روی کف پای بالا رفته‌ی خود انداخته و از آن برای کشیدن پا به سمت خود استفاده کنید.

زمانی که در پای خود احساس کشیدگی کردید، این موقعیت را به مدت 15 تا 30 ثانیه حفظ کنید.

این تمرین را با پای دیگر خود تکرار کنید و در هر پا حداقل آن را 3 بار انجام دهید.

 

2. ورزش مخصوص دیسک کمر : تمرین عضلات باسن

ورزش دوم دیسک کمر ورزش کشش عضله پریفورمیس می باشد. در این ورزش در شرایطی که دراز کشیده اید ، پای خود را روی پای دیگر بیاندازید و در جهتی مطابق به شکل از لبه خارجی زانو لگن را بکشید که عضله پریفورمیس و محل خروج سیاتیک شما کشیده شود. این کشش را 15 ثانیه نگه دارید و 5 بار تکرار کنید. انجام صحیح این ورزش که ما در کیلنیک خودمان برای بیماران انجام می دهیم از مهمترین ورزش ها ی کنترل علایم دیسک کمر در پاها می باشد. اگر این ورزش کلیدی دیسک کمر را اشتباه انجام دهید درد شما تشدید می شود.

 

3. ورزش مخصوص دیسک کمر : آوردن یک زانو به سمت قفسه سینه

بر روی زمین به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را جمع کنید سپس با کمک عضلات شکمتان زانوهایتان را تا حدی که نیاز به فشار نداشته باشد به طرف سینه خود بالا بیاورید و با هر دو دست زانویتان را بگیرید؛ به طور منظم و یکنواخت نفس بکشید و تا پنج شماره در همین وضعیت بمانید سپس پا را با کمک عضلات شکمی پایین بیاورید و این حرکت را با پای دیگرتان نیز تکرار کنید.

  روش های خانگی درمان «گل مژه» + روش های پیشگیری

 

4. ورزش مخصوص دیسک کمر : قرار گرفتن روی آرنج‌ها

این حرکت باعث می‌شود که مایع دیسک کمر به قسمت میانی ستون فقرات هدایت شود.

برای انجام این حرکت بر روی شکم دراز بکشید. آرام آرام سمت عقب بدن را فشار دهید. دست‌ها را بر روی زمین کنار سر قرار دهید. ۱۰ ثانیه در این حرکت بمانید. ۱۰ بار این حرکت را تکرار کنید.

 

5. ورزش مخصوص دیسک کمر : شیب لگن

 

روی زمین دراز بکشید تا کمرتان روی سطح صاف قرار بگیرد؛ سپس پا های خود را باز و بسته کنید تا ماهیچه های باسن و کمر شما منبسط و منقبض شوند. ۱۰ ثانیه در همین حالت بمانید و ۱۰ مرتبه این تکنیک ورزشی را انجام دهید.

 

6- ورزش مخصوص دیسک کمر : گربه و شتر

برای انجام این حرکت ورزشی در همان وضعیت قبلی ( تیل وگ) بمانید، با این تفاوت که این بار کمر خود را به سمت بالا و پایین حرکت دهید. این موقعیت را باید به آرامی تکرار کنید تا به زانو ها، آرنج ها و ستون فقرات شما فشار نیاید. ۱۰ تا ۱۵ بار این حرکت ورزشی را انجام دهید.

7- ورزش مخصوص دیسک کمر : چرخش کمری

 

به پشت بخوابید، زانوهایتان را جمع کنید و کف پاهایتان را به طور کامل روی زمین قرار دهید؛ پشت و شانه‌هایتان را ثابت روی زمین نگه‌دارید، و در همین حال زانوهای خم شده‌تان را تا حدی به طرف چپ بچرخانید که با زمین تماس پیدا کنند یا آنکه آن‌ها را به اندازه‌ای بچرخانید که بدون احساس ناراحتی تا حد ممکن به زمین نزدیک شوند؛ پنج شماره در همین وضعیت بمانید سپس پاهایتان را رها کرده و استراحت کنید.

 

 

 

   

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را از قسمت دیدگاه ها (پایین صفحه) با ما با اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.