یلدا طولانی ترین شب سال را می توان در کنار خوراکی های خوشمزه به صبح رساند. در اینجا به معرفی انواع مدل های ظرف آجیل و تزئین آن می پردازیم
مطلب نیو – ایرانیان چند هزار سال است که آخرین شب پاییز را جشن می گیرند. این جشن در آثار مورخان و نویسندگان نیز نمود پیدا کرده است. ابوریحان بیرونی از این جشن با نام میلاد اکبر یاد کرده و منظور از آن را میلاد خورشید دانستهاست.
در این شب ایرانیان تا سپیده دم بیدار می مانند و به جشن و پای کوبی می پردازند و از قصه های و افسانه های که بزرگ ترهای خانواده و جمع تعرف می کند لذت می برند و در کنار تفالی بر دیوان حافظ می زنند و شاهنامه خوانی می کنند و شب را به روز می رسانند.
در شب یلدا در سفره ای رنگین و زیبا از یکدیگر پذیرایی می کنند. انواع میوه ها و خوراکی های خوشمزه را تناول می کنند و از بودن در کنار هم لذت می برند. یکی از خوراکی های خوشمزه سفره یلدا، آجیل است که از گذشته تا به امروز به شکل های مختلف وجود داشته و یکی از پرطرفدارترین خوراکی های شب یلداست.
آجیل شب یلدا از خشکبار و میوه های خشک گرفته تا تخمه و پسته و گردو و بادام که در شکل ها و مدل های مختلف تزئین و روی سفره یلدا گذاشته می شود و یکی از چیزهایی که با خوردن ان تا صبح می توان در کنار شاد و شبرا به صبح رساند.