یوسف هاشمی زاده کشاورز گیلانی مشهور به کاشف برنج هاشمی در سن ۷۴ سالگی بر اثر بیماری درگذشت در ادامه با بیوگرافی و ماجرای کشف برنج گیلانی هاشمی با ما همراه باشید
بیوگرافی یوسف هاشمی زاده کاشف برنج هاشمی
یوسف هاشمی زاده متولد سال ۱۳۲۶ در شمال کشور در استان گیلان در روستای چاپارخانه خمام بود یوسف هاشمی زاده نامش با برنج هاشمی به یاد آورده میشود و اکنون بعد از گذشت سالها بسیاری از شالیزارهای استان گیلان با برنج هاشمی زیر کشت میرود
این شالیکار و کشاورز مشهور گیلانی در ۲۲ اسفند ماه سال ۱۴۰۱ در سن ۷۴ سالگی بر اثر
بیماری ریوی درگذشت او سال ها به عنوان شالیکار مطرح در استان گیلان مشغول به فعالیت بود
و با تلاش و کوشش برنج هاشمی را هر سال روانه بازار می کرد
ماجرای کشف برنج هاشمی
ایرانیان قدیم بر این باور بودند که برنج از هند به ایران آورده شده است اما بر اساس منابع تاریخی
مشخص شد که در دوره ساسانیان کاشت برنج در ایران رواج داشته است
در دوره قاجاریه پلو و چلو آنچنان معروف شد که یاکوب ادوارد پولاک در این زمینه نوشت؛
ایرانی ها حتی نمی توانند بهشت را بدون برنج تصور کنند
یوسف هاشمی زاده در دهه ۶۰ شمسی اولین بار برنج هاشمی را کشت کرد و نامش را بر روی این برنج قرار داد و این برنج بعداً به نام او معروف شد
او در سال ۶۴ متوجه چند خوشه برنج در شالیزار شده بود که با خوشه های دیگر بسیار متفاوت تر بودند و ساقه باریک تر و دانه های بلند تری داشتند
بعد از ان اتفاق او این خوشه ها را جمع آوری کرد و بعد از نشا و گذشت چند سال در نهایت کاشت برنج هاشمی را گسترش داد
اکنون بیش از ۶۰ درصد از زمین های کشاورزی و شالیزارهای استان گیلان با برنج هاشمی زیر کشت میروند و عطر و طعم خوب برنج هاشمی برای ایرانیان به یادگار باقی مانده است
فعالیت ها
یوسف هاشمی زاده به عنوان یکی از بهترین شالیکار های استان سعی در ثبت مالکیت تجاری
برنج هاشمی را داشت که با وعده یکی از مسئولان پیش میرفت ولی متاسفانه علیرغم تمام
پیگیریها این وعده محقق نشد و در شهریور ماه ۱۴۰۱ رامین هاشمی زاده پسر کشاورز کتابی را
بر عنوان تاریخچه برنج هاشمی منتشر کرد
همسر و فرزندان
کشاورز نمونه سالها پیش ازدواج کرده و دارای شش پسر و سه دختر می باشد
علت درگذشت یوسف هاشمی زاده
این کشاورز چاپارخانهای، روز گذشته در سن ۷۵ سالگی در اثر بیماری چشم از جهان فروبست.
راه و تلاشش پر رهرو باد، اما کشورمان کشاورزان مستعد و پرتلاش کم ندارد، کشاورزانی که با
دیدن بازارهای اشباع شده از برنجهای نامرغوب خارجی رنجشان بیشتر میشود، رنجی که برای
خالی نبودن سفره همه مردم از برنج مرغوب ایرانی متحمل میشوند.
این کشاورزان جهادگرانی محسوب میشوند که اگر مورد توجه و اعتماد بیشتری قرار گیرند
میتوانند سفرههای مردم را رنگینتر و کشورمان را به خودکفایی در تولید برنج برسانند.