عصمت باقر پور معروف به دلکش از خوانندگان قدیمی ایران است. با بیوگرافی، آلبوم ها و عکس های او در ادامه مطلب با ما همراه باشید
بیوگرافی عصمت باقر پور
عصمت باقر پور معروف به دلکش در 3 اسفند سال 1303 در بابل متولد شد. او بعد ها تبدیل به یکی از خوانندگان زن معروف ایرانی شد که در سبک های سنتی، پاپ و فولکور و به زبان های فارسی و مازندرانی می خواند. کسی که به زن حنجره طلایی نیز معروف بوده است.
شروع فعالیت هنری
عصمت باقر پور در دوران نوجوانی از بابل به تهران رفت و شروع به تحصیل نمود. هر چند او نسبت به همکلاسی های خود سن بالایی داشت. در نهایت در 17 سالگی کلاس پنجم خود را به تمام رساند. در مدرسه اش ساعت هایی آموزش موسیقی می دیدند و سرود می خواندند. در همین کلاس های معلم موسیقی اش ، ظهیرالدینی اورا دید و صدایش تحسین کرد و به رادیو دعوت کرد. سپس نزد روحالله خالقی بردو اساتید دیگر توانست دستگاه موسیقی و دستگاه سه گانه را بیاموزد. او چندسال بعد نیز دستگاه های مختلف دیگر موسیقی را آموخت.
رادیو
عصمت باقر پور بعد از آموزش موسیقی و دستگاه های مختلف و زمانی که حدود 20 سال داشت وارد رادیو و در جرگه خوانندگان رادیو شد. او بعد از آواز خواندن در رادیو، ترانه های محلی مازندرانی را نیز اجرا می کرد. آهنگ هایی مثل ربابهجان، زهرا جان، رعنا جان، کتکته شلوار و… . این سبک خواندن دلکش باعث شهرت او شد و با استقبال زیادی مواجه گردید و طرفدارن بسیاری پیدا کرد. توانایی و استعداد او باعث شد که با خوانندگان بزرگ آن دوره همکاری داشته باشد.
بازیگری
دلکش که در خوانندگی توانسته بود به محبوبیت و شهرت برسد، در بازیگری نیز مهارتش کشف شد. اسماعیل کوشان او را به سینما دعوت کرد و دلکش در اولین بازی خود در فیلم شرمسار نقش آفرینی کرد. این فیلم تبدیل به یکی از پرطرفدارترین و پرفروش ترین فیلم آن روز ها شد. سپس او در فیلم های دیگری همچون فیلم مادر، افسونگر، فردا روشن است، قمار زندگی و… نقش آفرینی نمود.
آثار
دلکش در طی دوران هنری خودش ترانه های مختلفی را اجرا و ضبط داشته است. از مهم ترین آواز های او می توان به “هر که مهر رخ زیبای تو در دل گیرد”، “ای که گفتی هیچ مشکل چون فراق یار نیست”، “معاشران گره از زلف یار باز کنید”، “بگذار تا مقابل روی تو بگذریم”، “ای خدا این وصل را هجران مکن”، “امشب ای ماه به درد دل من تسکینی”، “ی که با دلشدگان بر سر ناز آمدهای” و”خواهم ز خدا اینکه به دلخواه بمیرم” اشاره نمود.
درگذشت
عصمت باقر پور معروف به دلکش در 11 شهریور سال 1383 و به علت بیماری کلیوی در تهران درگذشت. پیکر او در امامزاده طاهر کرج دفن شد.